Hardloopestaffette Marcha de Caridad

Groepsfoto

Het is waanzin! In de week voor het Lustrum gaan 24 leden van La Mancha naar de kroeg hardlopen. Iedere deelnemer loopt één uur per dag en zo wordt aaneengeschakeld in 8 dagen de magische afstand van 1816 kilometer afgelegd! Het doel: zo veel mogelijk geld ophalen voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

 In de geest van Don Quichot & Sancho Panza zijn wij, het ‘Marcha de Caridad’ Comité, op het idee gekomen om dit lustrum een baanbrekende sportprestatie neer te zetten. Op het eerste gezicht lijkt hardlopen van La Mancha naar Utrecht namelijk onmogelijk. Echter, door de krachten van 24 leden te bundelen, een gezonde dosis fantasie en grenzeloos optimisme wordt deze hardloopestafette werkelijkheid!

In alle vroegte klinkt op vrijdag 1 juli het startschot in La Mancha (zie foto). Daarna zullen wij wij de woestijnen van zuid-Spanje moeten doorkruisen, de Pyreneeën bedwingen én in de staart Belgisch speciaal bier zien te vermijden. Nu vraag jij je wellicht af, hoe is dit logistiek mogelijk? Gedurende de hardloopestafette wordt er in groepen van vier le den gelopen. Eén lid is continu aan het rennen en drie leden volgen in een auto. Om het uur wordt gewisseld en na vier uur staat er een auto met vier fitte mannen klaar om het stokje over te nemen. Op deze manier zullen wij dag én nacht rennen!

Met deze actie vragen wij uw aandacht voor de meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen: kanker. Sinds 2013 is het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie actief om de best mogelijke zorg te bieden aan kinderen met kanker en aan hun gezin, met als doel: de hoogst mogelijke kans op genezing en zo min mogelijk bijwerkingen tijdens en na de behandeling. Met het Prinses Maxima Centrum en vele kinderoncologen geloven wij dat de behandeling van kanker onder kinderen kan worden verbeterd door zorg, onderzoek, onderwijs en opleiding op één locatie samen te brengen. Het is om die reden dat wij onze actie aan het Prinses Maxima Centrum hebben gekoppeld.

Wilt u onze actie steunen? Dat kan door het doen van een donatie aan het Prinses Maxima Centrum via http://www.geef.nl/project/marcha-de-caridad-2016-2. Alle donaties zijn welkom en worden zeer gewaardeerd. Samen met jullie vechten wij graag vóór kinderen, tégen kanker.

Wij willen iedereen uitnodigen bij de finish op zaterdag 9 juli om 19:45. Op een groots podium aan het Janskerkhof zullen wij de opbrengst van de actie overhandigen aan het Prinses Maxima Centrum!

Blijf op de hoogte van alle trainingen, activiteiten en de Marcha de Caridad via Facebook:https://www.facebook.com/marchadecaridad/?fref=tsMarcha de Caridad - de Hardloopestafette _ de route